Ajankohtaista

Elli-Inkeri Mononen Kauppalehdessä:

Luotettava tieto on pomon paras kaveri

Käsi sydämelle – milloin viimeksi teit päätöksen tai annoit alaisellesi vastauksen tietämättä, menikö kaikki nyt ihan lain kirjaimen mukaan? Onneksi Google poistaa epävarmuuden kertalaakista. Ainakin melkein. Keskusteluketjuja löytyy rinnakkaisten faktojen tukemiseen. Tuokin työnantaja on toiminut näin, joten eiköhän asia ole kunnossa! Tuskinpa noin iso lafka tekisi tällaisessa asiassa virhettä.

Mononen Elli-Inkeri kasvo pieni

Totuus on, että oikean ja luotettavan tiedon saaminen on tänä päivänä oikeasti vaikeaa. Tähän ei vaikuta vähiten se, että tieto myös vanhenee salamannopeasti. Kun aiheesta X kirjoitetaan artikkeli, on X ehtinyt muuttua silmänräpäyksessä Y:ksi, joskus jo ennen ensimmäistäkään lukijaa. Tai ainakin X:ää on tarkennettu, oikaistu, tulkittu ja sovellettu. Vaikka kirjoitettu artikkeli ei seuraisi aikaansa, on Google jo ehtinyt pisteyttää sen. Kas näin, se löytyy hakutulosten sivulta 1 ja päätyy näin sinun sekä muiden tiedonjanoisten (hätäisten) kenties tärkeimmäksi informaation lähteeksi.

Painetuista kirjoista ei tässä yhteydessä tarvinne erikseen kirjoittaakaan. Kun painomuste on ehtinyt kuivua…

Viestintä on vaikeaa – ja me juristit teemme vain sitä

Tiedät varmaan sen tunteen, kun sanot tai kirjoitat jotakin, ja vastapuoli ymmärtää joko asiasi tai tarkoitusperäsi täysin väärin? Viestintäänhän liittyy tuhat nyanssia, jotka kaikki tulisi huomioida – joka hetkessä. Suurin osa tehdyistä virheistä jää myös pimentoon: kun yksi ajattelee ilmaisseensa asiansa ihailtavan selkeästi ja toinen ajattelee ymmärtäneensä tuon yhden viestin täysin oikein, ei missään vaiheessa herää epäilystä sitä tosiasiaa kohtaan, että nämä kaksi puhuivat koko ajan ihan eri asioista.

Tämä korostuu meillä Lexin lakiasiantuntijoiden työssä päivittäin. Lakiasiantuntijan tulee osata puhua insinööriä, hooärrää, laatua, tuotantoa, kirjanpitäjää ja toimaria. Koska oma palvelumme pyörii verkossa, tulee minun lisäksi puhua koodaria. Kaikissa näissä vuorovaikutustilanteissa korostuu yhteisen kielen merkitys. Käytämmekö sanoja ja termejä samassa merkityksessä? Ymmärränkö keskustelukumppanini arkitodellisuutta täältä käsin? Tietääkö tuo saman, minkä minä?

Viestintä on maailman vaikein jopi. Ja me juristit teemme vain sitä. Tähän tiivistyy itse asiassa firmamme koko missio (tai pitäisikö tässä puhua ihan vain tehtävästä, ettei suomen kieli ropisemalla rapistu) – me teemme kiivaasti muuttuvasta lakijargonista ymmärrettävää, käytännönläheistä ja helposti lähestyttävää. Tämän päälle tavoittelemme jatkuvasti 100-prosenttista ajantasaisuutta.

Onpahan urakka! Mutta niin vain menestymme tässä tehtävässämme.

Valitse asiantuntijaksesi hänet, joka puhuu sinun kieltäsi

Yrittäjä, toimari ja esihenkilö on usein – jos ei päivittäin – tilanteessa, joka vaatii ainakin jonkinlaista lakitietoa. Tuudittaudutko siihen, että kävit vasta syksyllä 2018 kouluttautumassa työelämän ja yritysjohdon juridiikkaan? Toivottavasti et. Sen jälkeen Suomen sähköisessä säädöskokoelmassa on nimittäin julkaistu yli 4 000 säädöstä tai säädösmuutosta, joista merkittävä osa koskee yritystoimintaa.

Toisin sanoen ei ole mitään järkeä edes yrittää pysyä itse jatkuvasti kärryillä siitä, mitä sääntelykentällä tapahtuu. Me (inhimilliset) Lexin juristit pysymme kärryillä työksemme – ja pidämme sinut kyydissä. Me autamme sinua kysymystesi kanssa reaaliajassa, takuulla osaavasti, ja ennen kaikkea ymmärrettävällä suomen kielellä.

Suosittelen lämpimästi, että käytät oman aikasi mielekkäämpään ja tuottavampaan tekemiseen – tulos syntyy varmuudesta, ja luottamus ymmärryksestä.

Etsitkö apua yritystoimintaa ja työelämää ohjaavien lakien ymmärtämiseen? Linnunmaa Lexin lakiseurantapalveluissa saat digitaalisen palvelun ja lakiasiantuntijoiden reaaliaikaisen neuvonnan yhdellä kuukausimaksulla. Jo yli 300 yritystä Suomessa on valinnut palvelumme käyttöönsä.

Scroll to Top