Tukes on julkaissut uusia ohjeita painelaitehankinnoista ja koneiden sähkölaitteistoja koskevista turvallisuusvaatimuksista

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes muistuttaa, että laitosten painelaitteiden hankinnassa on otettava huomioon suunnittelun, valmistuksen ja asennuksen sekä sijoituksen, käyttöönoton ja käytön säädösvelvoitteet.

Tukes on koonnut nettisivuilleen muistilistan, jota kannattaa hyödyntää painelaitteiden hankinnassa. Muistilistaa voi hyödyntää toimittajan valintaan ja hankinnasta sopimiseen, toimitettavista asiakirjoista sopimiseen ja tarkastuslaitoksista sopimiseen. Muistilista painelaitteiden hankintaan on luettavissa täällä.

Lisäksi ohjeistusta on annettu koneiden sähkölaitteistoja koskevista turvallisuusvaatimuksista ja sähkötöistä. Ohje on tarkoitettu sähköasennusliikkeille ja sähköasentajille. Koneiden sähkölaitteistoja koskevat eri säädökset kuin rakennusten sähkölaitteistoa, joten sähköalalla toimivien tulee tuntea säädösten erot. Sähkölaitteistoja koskevat lisäksi kotimaiset ja kansainväliset standardit.

Ohje sisältää tietoa koneiden sähkölaitteistoja koskevista säädöksistä, koneiden markkinoille saattamisesta ja käyttöönotosta, syöttöpiirien rakentamisesta sekä sähkölaitteistojen korjaus- ja muutostöistä sekä modernisoinnista. Ohje sähkölaitteistoja koskevista turvallisuusvaatimuksista ja sähkötöistä on luettavissa täällä.

Etsitkö tietoa EHS-lainsäädännöstä tai sen muutoksista? Työskenteletkö esimerkiksi ympäristö-, turvallisuus- tai laatutehtävissä? Tutustu toiminnalliseen EHS-lakiseurantapalveluumme, josta löydät lakien velvoitteet ja muutokset helposti, asiantuntijoidemme kommentoimana.

Vieritä ylös