Linnunmaa Lex juhlii loppuvuodesta kolmea tärkeää merkkipaaluaan – tule kurkistamaan lexiläisten arkeen!

Lakiseurantapalvelumme täyttää 10 vuotta ja Linnunmaa Lex Oy puolestaan 2 vuotta. Lisäksi Kuopioon avataan joulukuussa Lexin uusi toimisto. Vuosi 2017 on ollut meille suurten muutosten ja kovan työn aikaa, mutta samalla vuosi on ollut hyvin palkitseva ja eteenpäin vievä. Olemme vuoden mittaan juhlineet Lex-ohjelmiston uutta versiota, yritysilmeemme ja verkkosivujemme uudistamista, kasvua, kansainvälistymisen ensiaskeleita, tavoitteiden saavuttamista sekä lexiläisten yhteishenkeä ja henkilöstön omia tärkeitä päivämääriä.

Mitä nämä asiat merkitsevät meille Lexissä työskenteleville? Millaista meillä on olla töissä? Tässä juhla-artikkelissa pääset kurkistamaan tarkemmin lexiläisten työhuoneisiin, työskentelyyn, ajatuksiin ja toiveisiin.

 

Elli, toimitusjohtaja

Tulin alun perin töihin Lexin tuotepäälliköksi sisaryhtiöömme Linnunmaalle. Olin opiskellut ympäristöoikeutta ja ympäristötieteitä ja työskennellyt pitkään kaupallisella alalla. Siirtyminen tuotepäällikön tittelistä Lexin johtoon kävi luontevasti. Näin alusta alkaen, että käsillä on jotakin erityistä: asiakkaille huippuhyödyllinen ja laadukas palvelu, joka oman liiketoimintamme näkökulmasta skaalautuu vaivatta ja jonka mahdollisuudet ovat käytännössä rajattomat.

Tartun joka päivä toimeen suurella innolla ja ilolla – on mahtavaa olla kehittämässä ja viemässä eteenpäin tuotetta, johon itse uskoo täysillä. Ympärilläni on luotettava, ammattitaitoinen ja saumattomasti yhteen pelaava porukka, jonka kanssa on tosi hauska työskennellä. Meillä nauretaan paljon!

Työssäni tapaan paljon asiakkaita ja yhteistyökumppaneita. Palveluhenkisyys on minulle tärkeä sana. Se on luontainen tapa lähestyä päivittäistä toimintaamme, oli kyse sitten asiakkaista tai työtovereiden auttamisesta. Hallinnollisen puolen ja myynnin lisäksi vastaan Lex-ohjelmiston, palvelujemme sekä myynnin ja markkinoinnin kehittämisestä.

Koen tärkeäksi sen, että olen työtovereideni tavoitettavissa ja heidän apunaan. Kun olen toimistolla, vastailen mielelläni kaikenlaisiin kysymyksiin ja autan päivittäisessä päätöksenteossa. Oveni takaa kuuluukin säännöllisin väliajoin: ”Elli…?”

Pomona uskon vastuuseen ja vapauteen. Se merkitsee minulle sitä, että autan tavoitteenasettelussa, suunnitelmien laatimisessa sekä toteutuksessa, mutta annan porukalle tilaa ja mahdollisuuksia tehdä itse. Minun tehtäväni on auttaa ja innostaa, ei rajoittaa ja lannistaa.

Olen tyyppinä ehdottomasti se, jolla on jatkuvasti joku projekti vireillä. Myös kotonani vanhassa rintamamiestalossa on aina jokin nurkka auki. Ilmestyn usein töihin kyynärpäitä myöten maalissa – tarkkasilmäisimmät huomaavat mustan tahran käsivarressani myös tämän jutun yhteydessä olevassa artikkelikuvassa… Innostun jatkuvasti uuden kehittämisestä, mutta yhtä tärkeää on se, että asiat myös viedään loppuun saakka. En kestä, jos ilmassa on sata avointa asiaa, joille ei tehdä mitään.

Odotan seuraavaa vuotta positiivisella jännityksellä. Meillä on jatkuvasti hyvä pöhinä ja paljon suunnitelmia toteutettavana, niin myös tällä hetkellä. Näen Lexin tulevaisuuden valoisana ja toivon, että meistä tulee jokaisen yrityksen ”household name” – tarjoamme parasta lakisoftaa ja mieletöntä palvelua!

 

Tiina, lakiasiantuntija

Aloitin Linnunmaa Lexissä tammikuussa 2016 harjoittelijana. Linnunmaa Lex Oy oli juuri startannut itsenäisenä yhtiönään ja yritykselle oli vuokrattu ensimmäinen oma toimistotila. Ensimmäinen toimistomme oli mahtipontisesti yksi kapea huone, johon mahtui juuri työpöydät kahdelle hengelle. Lexin henkilöstömäärä kasvoi jo yrityksen ensimmäisenä toimintavuotena vauhdilla, joten kyseisessä start-up-henkeä huokuneessa toimistohuoneessa ehdittiin viettää vain puolisen vuotta.

Nykyisin työskentelen Linnunmaa Lexissä lakiasiantuntijana. Vastaan lakimuutosten seurannasta ja sähköpostilaatikkoni onkin aina täynnä viranomaistiedotteita, joissa kerrotaan voimaan tulleista ja vireillä olevista lakiuudistuksista. Työni parhaita puolia ovat ehdottomasti koulutukset, joissa pääsen keskustelemaan asiakkaidemme kanssa siitä, miten lainsäädännössä tapahtuneet muutokset vaikuttavat juuri heidän yritykseensä. Lisäksi raportoin kuukausittain ruotsalaiselle yhteistyökumppanillemme Suomessa tapahtuneista EHS-lainsäädännön muutoksista ja pidän asiakkaillemme EU:n tietosuoja-asetukseen pureutuvaa tietosuojatyöpajaa.

Opiskeluaikoina en oikein tiennyt mitä tahdon tehdä isona, joten valitsin yliopistossa kaksi pääainetta: ympäristöoikeuden ja yhteiskuntamaantieteen. Lempioikeudenalani onkin kaavoitusoikeus, jonka parissa pääsen hyödyntämään molempien tieteenalojen osaamistani. Maantieteilijä minussa potee säännöllisesti kaukokaipuuta, joten pyrin joka vuosi käymään yhdessä uudessa maassa. Vuoden 2017 uusi kohde oli Islanti ja vuodelle 2018 olen suunnitellut matkaa Venäjälle.

Viimeisen kahden vuoden aikana Lexissä on tapahtunut paljon. Ensimmäisestä pikkuruisesta jaetusta työhuoneesta on siirrytty suurempiin tiloihin ja uusia työntekijöitä palkataan tasaisin väliajoin. On ollut mahtavaa olla mukana seuraamassa yhtiön kasvua ja ideoimassa sen tulevaisuutta! Visioita ja ideoita meillä riittää. Vaikka jokin toimiston käytävällä ilmoille heitetty ajatus saattaa kuulostaa tänään hurjalta, tällä porukalla ja innolla se saattaa hyvinkin olla arkea jo huomenna.

 

Jonna, lakiasiantuntija

Valmistuin syksyllä 2016 hallintotieteiden maisteriksi ja tulin taloon lakiasiantuntijaharjoittelijan roolissa. Pääaineenani opinnoissani oli ympäristöoikeus ja pitkänä sivuaineena ympäristötiede. Opintojen aikana toimin asiakaspalvelu-, myynti- ja markkinointitehtävissä.

Nyt toimin Lexissä lakiasiantuntijana. Niin uskomattomalta kuin se edelleen tuntuukin, teen todellakin unelmieni työtä, jossa yhdistyy niin koulutukseni, kiinnostukseni kuin työkokemukseni kautta saatu osaaminen. Päätoimenkuvani on HSEQ-lainsäädännön seuranta ja siihen liittyvä asiakaspalvelu. Vastuualueenani minulla on markkinointi ja myynti.

Mielenkiintoisinta ja mieluisinta työssäni on löytää asiakkaalle sopivat ratkaisut ja auttaa aidosti lainsäädännön seurannassa ja vaatimusten täyttymisen arvioinnissa. Olen itse keskivertoa vaativampi asiakas ja vaadin siksi myös itseltäni paljon toimiessani omien asiakkaideni ja myynnin parissa. Haluamme tarjota parhaan, laadukkaimman ja nykyaikaisimman lakipalvelun. Minun vastuullani on tarjota erinomaista ja asiantuntevaa apua niin nykyisille kuin tulevillekin asiakkaillemme.

Saavutetut tavoitteet, onnistuneet kehityshankkeet ja meneillään olevat projektit saavat Lexin tulevaisuuden näyttämään silmissäni valoisalta. Koko tiimillä on positiivinen näkemys tulevaisuudesta ja uskon, että se johtaa meitä juuri oikeaan suuntaan.

Ihmisenä olen innokas ja innostava. Nautin yhdessä tekemisestä ja haastan itseni lähes päivittäin joillakin tavalla kehittämään toimintatapojani. Minulle haaveet on tehty tavoiteltaviksi. Kun teen päätöksen, aloitan yleensä välittömät toimenpiteet tavoitteen saavuttamiseksi.

Olen toiminnan ihminen niin kotona, töissä kuin harrastuksissakin. Koirat ja koiraharrastukset ovat lähellä sydäntäni ja luulen, että siitä minut jo melko hyvin tunnetaankin. Äkkiseltään hektiseltä vaikuttavaa elämää tasapainottavat juoksulenkit raittiissa metsäluonnossa, sisustusblogien lukeminen, tv-sarjojen katselu ja hyvä kirjallisuus.

 

 

Elina, lakiasiantuntija

Jo ympäristöoikeuden opintojeni alkuajoilta muistan Ellin käyneen esittelemässä Itä-Suomen yliopistolla Linnunmaa Lexiä, ja miettineeni tuolloin, että siinäpä olisi sopiva työpaikka minulle – juristina ja konsulttina työskentelyä ympäristölainsäädännön ajan hermolla! Muutamia vuosia myöhemmin juristiksi valmistumisen kynnyksellä huomasin harjoittelupaikkailmoituksen ja pääsin kurkistamaan Lexin ihmeelliseen maailmaan.

Alun perin olen koulutukseltani biologian ja maantieteen aineenopettaja, joten olen työskennellyt hyvinkin erilaisten persoonien kanssa. Onkin ollut mahtavaa huomata, miten hyvin työporukkamme erilaiset persoonat pelaavat yhteen! Meitä kaikkia ajaa eteenpäin innostus, eikä vielä ole tullut vastaan sellaista päivää, jolloin huumori – vaikka välillä huonokin – ei olisi kukkinut. Hieman tummasävytteisempi huumorini onkin otettu hyvin vastaan, ehkä…

Uunituoreena lexiläisenä keskityn vielä hahmottamaan ja syventymään yrityksen toiminnan kulmakiviin – ajantasaisen ja asiakaslähtöisen lakikirjaston ylläpitoon sekä asiakkaidemme yksilölliseen tuntemiseen. Jatkossa minua tullaan näkemään toimiston lisäksi myös enemmän asiakastapaamisissa.

Olen hypännyt Lexin kelkkaan alkusyksystä ja nähnyt paalupaikalta yrityksen nousukiidon. Monesti kun olen opintopäivien jälkeen palannut toimistolle, on Elli ilmoittanut, että ”Hei kuule, taas hyviä uutisia…!” Uskoni yrityksemme menestykseen on todella vahva – meillä on vahva visio ja asialleen omistautunut työtiimi. Tästä on ilo jatkaa vuoden 2018 alusta alkaen vakituisena osana Lexin huippuporukkaa!

 

Kuopion toimiston ovet avataan 15.12.2017 osoitteessa Microkatu 1, Kuopio. Nähdään Kuopiossa!

Vieritä ylös