Turvallisia leluja pukinkonttiin – katso vinkit turvallisiin hankintoihin perheen pienimmille

Suuntaatko lähiviikkoina jouluostoksille etsimään lahjoja perheen pienimmille? Siinä tapauksessa kannattaa vilkaista ennen kauppakierrokselle lähtemistä Tukesin julkaisema muistilista, jossa annetaan neuvoja turvallisen lelun ostamiseen. Lelua ostaessa kannattaa muun muassa tarkistaa, että tuote on CE-merkitty ja että siitä ei irtoa pieniä osia taaperon mutusteltavaksi.

Tukes on syksyn aikana kerännyt kansalaisilta ehdotuksia lahjaideoista, joiden turvallisuus tulisi testata ennen joulua. Voit seurata turvallisuustesteihin valittujen tuotteiden suoriutumista testeistä Tukesin Facebook-sivulla.

Jos tilaat leluja ulkomailta, huomaathan, että lelujen turvallisuusvaatimuksissa saattaa olla eroja Suomessa noudatettaviin säädöksiin verrattuna. Suomessa markkinoille saatettavien lelujen tulee olla lelujen turvallisuudesta annetun lain (1154/2014) sekä sen nojalla annettujen asetusten mukaisia. Lailla on pantu kansallisesti täytäntöön Euroopan unionin alueella sovellettava lelujen turvallisuudesta annettu direktiivi (2009/48/EY).

Vieritä ylös