Yhteistoimintalaki muuttui – työnantajalle uusia velvoitteita tukea irtisanottujen työntekijöiden uudelleen työllistymistä

Yhteistoimintalakiin säädettiin vuodenvaihteessa työnantajaa koskeva velvoite tarjota tuotannollisesta ja taloudellisesta syystä irtisanotulle työntekijälle mahdollisuus työllistymistä edistävään valmennukseen tai koulutukseen. Velvoite koulutuksen tarjoamiseen on työnantajilla, joiden palveluksessa työskentelee säännöllisesti vähintään 30 työntekijää. Koulutusta tulee tarjota niille irtisanotuille työntekijöille, jotka ovat työskennelleet työnantajan palveluksessa vähintään viiden vuoden ajan.

Vuoden 2017 aikana henkilöstö- ja koulutussuunnitelmaan tulee sisällyttää periaatteet, joiden mukaisesti työnantaja järjestää valmennusta tai koulutusta. Muutoksista lukea lisää hallituksen esityksestä. Säännöskohtaiset muutokset löydät myös palvelustamme: https://lex.linnunmaa.fi/.

Työnantaja! Muistathan myös, että 1.1.2017 lähtien yhdenvertaisuussuunnitelma on pakollinen kaikissa yli 30 henkilöä työllistävissä yrityksissä.