Sinäkin voit tehdä ilmastolupauksen!

Suomalaisen Myrskyvaroitus ry:n ideoima Ilmastolupaus-kampanja on saanut kansainvälistä huomiota. YK julkisti Ilmastolupaus-kampanjan globaalin levittämisen viime viikolla New Yorkissa järjestetyssä Climate Week -tapahtumassa. Lupauksen tarkoituksena on kannustaa ihmisiä miettimään omia valintojaan ja puolittamaan hiilijalanjälkensä seuraavan kymmenen vuoden aikana. YK levittää ilmastolupauksen sanomaa jatkossa ympäri maailman. Globaali Kansalaisen ilmastolupaus julkistettiin YK:n Climate Neutral Now -hankkeen vuosipäivänä.

Hankkeen ajatuksena on sitouttaa kansainvälisiä yhteisöjä ja yksilöitä hiilineutraaleiksi vuosisadan puoliväliin mennessä. Suomalaisen Myrskyvaroitus ry:n ideoima ilmastolupauskampanja sopii hyvin hankkeen osaksi, koska se kannustaa muutokseen myös yksilötasolla. Ilmastolupauksen on allekirjoittanut jo suuri joukko yksityishenkilöitä. Myös monet tunnetut vaikuttajat ja julkisuuden henkilöt ovat tehneet oman ilmastolupauksensa.

Laske sinäkin oma hiilijalanjälkesi ja tee oma ilmastolupauksesi täällä.

Asiasta ovat uutisoineet myös YK täällä ympäristöministeriö täällä. Lisää ilmastolupauksesta voit lukea Myrskyvaroitus Ry:n internetsivuilta.

Vieritä ylös