Muut palvelut

Ota yhteyttä ja tee tarjouspyyntö täällä.

 

Lakikartoitus

Etkö ole varma siitä, onko tiedossasi kaikki yritystäsi tai toimintaasi koskeva ajantasainen lainsäädäntö? Lakiasiantuntijamme arvioivat maksutta käyttämäsi lakilistauksen tai palvelun kattavuuden. Haluamme varmistaa, että sinulla on tiedossasi kaikki olennainen lakitieto sekä keinoja hallita jatkuvat muutokset.

Mitä saat?

 • Lakilistan läpikäynti
 • Kommentit ja huomiot listan kattavuudesta ja mahdollisista puutteista
 • Ohjeelliset kehitys- ja parannusehdotukset
 • Suositus soveltuvasta lakiseurannan laajuudesta ja aihepiireistä (myös silloin kun käytössäsi ei ole varsinaista lakilistaa)

 

Lakikartoitus on maksuton. Ota yhteyttä täällä.


 

Lakimuutospalaveri

Lakimuutospalaveri on käytännöllinen tapa pysyä perillä lainsäädännössä tapahtuneista muutoksista ja ymmärtää niiden vaikutukset käytännössä. Lisäksi säännöllisesti järjestettävässä palaverissa voidaan varmistaa, että palveluun tehdyt merkinnät ja vastuunjako ovat ajan tasalla.

Mitä saat?

 • 3 tunnin mittainen palaveri, jossa luento-osuus sekä keskustelua ja ohjeistusta muutosten vaikutuksista yrityksesi toiminnalle 
 • Yritystäsi koskevassa lainsäädännössä viimeisen 6–12 kuukauden aikana tapahtuneet keskeiset muutokset
 • Palaverissa esitetty powerpoint-materiaali ja lakimuutosraportti omaan käyttöösi

Suosittelemme palaveriin kutsuttavaksi keskeiset vastuuhenkilöt eri alueilta; palaverista saa jokaiselle heistä käytännöllistä tietoa.

800 €

Ota yhteyttä täällä.

 

Mitä hyötyä lakimuutospalaverista on ollut?

Kari-Pekka Turunen, käyttöpäällikkö, PunaMusta Oy

”Lexin lakimuutospalaveri oli mukava, välitön ja samalla hyvin asiapitoinen tietopläjäys.

Antoi hyvät eväät alkaa tekemään/jatkaa lakimuutosten seurantaa ja vaadittavia toimenpiteitä.”

 


 

Vaatimusten täyttymisen arviointi

Vaatimusten täyttymisen arviointi (VTA) on mukava ja varma tapa selvittää lakisääteisten vaatimusten taso yrityksesi päivittäisessä toiminnassa. Sen avulla hahmotat ja otat kerralla haltuun laajan EHS-lainsäädäntökokonaisuuden: me kerromme sinulle, mitkä kohdat ovat keskeisiä ja mihin kannattaa keskittyä.

Mitä saat?

 • Vaatimuslistan koostaminen
 • Arviointikysymykset
 • 1 päivän mittainen arviointityöpaja lakiasiantuntijan johdolla
 • Arviointimerkintöjen kirjaus
 • Avoimien asioiden tehtävöittäminen ja vastuiden jakaminen
 • Loppuraportti ja yhteenveto

Arviointityöpaja suoritetaan yhdessä yrityksesi vastuuhenkilöiden kanssa. Suosittelemme arvioinnin tekemistä esimerkiksi ennen auditointia (ISO, OHSAS).

1560 €

Ota yhteyttä täällä.

 

Mitä hyötyä VTA-työstä on ollut?

EHS Specialist, maa- ja metsäkoneteollisuus

”VTA-työpaja oli hyödyllinen ja antoisa tilaisuus, jossa moneen kysymykseen ja epäselvyyteen löydettiin vastaus. Erityisesti annan arvoa Jonnan asiantuntemukselle lainsäädännöstä, joka toi varmuutta nykytilanteen arviointiin ja käytännön toteutuksen arviointiin.

Suosittelen palvelua myös muille, olen erittäin tyytyväinen.

 

Lue artikkeli ja vinkit arvioinnin laatimiseen Lakiuutisista!

 


 

Vaatimusten täyttymisen arviointi -työkalu sisäiseen arviointiin

Haluatko mieluummin suorittaa arvioinnin itse?

Työkalun avulla suodatat lakikirjastosta pelkästään arviointia vaativat kohdat yhdellä klikkauksella. Arviointikysymykset puolestaan ohjaavat huomiosi oikeisiin seikkoihin.

Mitä saat?

 • Vaatimuslistan ja kysymykset jatkuvasti ajan tasalla
 • Palvelu kattaa EHS-lainsäädännön.

 

30 € / kk

Ota yhteyttä täällä.

Lue Lakiuutisten artikkeli arvioinnin laatimisesta.


 

Tietosuojatyöpaja

Tietosuojatyöpajan tavoitteena on selkeyttää EU:n tietosuoja-asetuksen tuomia uusia velvoitteita ja varmistaa, että kaikki olennainen on tiedossa ennen siirtymäajan päättymistä 25.5.2018 ja myös tämän jälkeen.

Koko organisaation tulee tuntea tietosuojaan liittyvät toimintatavat ja noudattaa niitä. Siksi Tietosuojatyöpaja on mukava ja tehokas keino opiskella asiaa yhdessä työtovereidesi kanssa.

Mitä saat?

 • 3 tunnin mittainen työpaja, jossa on luento-osuus sekä vuoropuhelua tietosuojavelvoitteista oman toimintasi näkökulmasta
 • Mahdollisuus esittää etu- ja jälkikäteen omaa toimintaasi koskevia kysymyksiä
 • Työpajan luentomateriaali omaan käyttöösi

1100 €

Ota yhteyttä täällä.

 

Mitä hyötyä Tietosuojatyöpajasta on ollut?

Jussi Haaja, Technology And Information Security Manager, Ambientia Oy

”Ambientian Awareness Dayssa pidetty EU:n tietosuoja-asetusta koskeva koulutus käsitteli aihetta kattavasti.

Koulutus saatiin myös hyvin nivottua Ambientian omaan toimialaan, ohjelmistokehitykseen ja tietosuoja-asetuksen erityispiirteisiin toimialalla.

Erityisen tyytyväinen olen siihen, miten hyvin koulutuksella saatiin henkilöstöä aktivoitua ajattelemaan tietosuojaa osana omaa työnkuvaansa ja Ambientian liiketoimintaa ylipäätään.

Henkilöstön tietosuojatietoisuuden lisääminen on ollut yksi vuoden 2017 tärkeimmistä tavoitteista tietosuojaan liittyen, ja tämä koulutus tuki tavoitetta erinomaisesti.”

 


 

Koulutukset, teemapäivät, luennot ja puheenvuorot

Järjestämme koulutuksia, teemapäiviä, asiantuntijaluentoja sekä puheenvuoroja ympäristö-, kemikaali- ja turvallisuuslainsäädännön perusteista eri puolilla Suomea.

Koulutamme yritysten henkilöstöä, oppilaitoksia sekä yhdistyksiä hahmottamaan EHS-lainsäädäntökenttää helposti ymmärrettävällä tavalla. Koulutuksista ja luennoista jokainen saa perustiedon lisäksi runsaasti pohdittavaa ja jutun juurta kahvihuoneeseen. Teemme työtämme rennolla ja keskustelevalla otteella – meiltä uskaltaa kysyä!

Koulutusten, teemapäivien, luentojen ja puheenvuorojen hinnat 0-2000 €. Ota meihin yhteyttä täällä.

 


 

Neuvonta, projektit ja toimeksiannot

Lakitekstin käytännöllinen soveltaminen herättää usein kysymyksiä. Palvelemme asiakkaitamme myös yksittäisissä toimeksiannoissa ja lakiselvityksissä. Meidän kauttamme saat juridisen osaamisen lisäksi käyttöösi koko joukon eri alojen huippuasiantuntijoita lain ja luonnon keskellä. Teemme tiivistä yhteistyötä sisaryhtiömme Linnunmaa Oy:n kanssa.

Osaamisemme paino on juridiikan ja käytännön yhdistämisessä tavalla, joka palvelee liike-elämän tarpeita. Vuonna 2004 perustetun Linnunmaan henkilökunta koostuu asiantuntijatiimistä, jossa yhdistyvät niin ympäristöjuristien, luonnontieteilijöiden kuin insinöörienkin taidot. Linnunmaan toiminta perustuu korkeaan osaamiseen. Jokaiseen projektiin valikoidaan siihen parhaiten soveltuvat asiantuntijat.

Ota yhteyttä! Autamme sinut alkuun maksutta. Toimeksiannoista ja selvityksistä teemme selkeän tarjouksen, ja hoidamme työn mutkattomalla, täsmällisellä ja päämäärätietoisella otteella.

Täältä voit tutustua asiakasreferensseihimme projektien osalta.